Robertine Romeny 

Levenslooponderzoek, biografische verkenningen

Levensloopgesprekken

Je zit op de bank en denkt: Waarom overkomt mij dit telkens? Waarom beland ik in zo'n onmogelijke situatie of waarom heb ik zoveel geluk? Of: Wat is mijn taak in dit leven? Wat is de rode draad door mijn leven?

In deze gesprekken sta je op een praktische en toekomstgerichte manier stil bij je leven en verken je jouw specifieke levensthema's. Hierdoor weet je beter wie je bent en hoe je jouw verhouding met de wereld kan vormgeven.

Autobiografisch schrijven

Je kunt je leven ook onderzoeken door erover te schrijven. De gebeurtenissen die je al schrijvend oproept, geven je meer zicht op wie je bent en op de samenhang in je leven. Je hoeft niet te kunnen schrijven en het gaat er niet om 'mooi' te schrijven. Door de korte opdrachten en aanwijzingen die ik geef, zullen je merken dat je verhalen zichzelf schrijven.

Levensgedichtwandeling

De levensgedichtwandeling is een evenement dat mensen tijdens familiebijeenkomsten, bedrijfsuitjes en festivals op een ongedwongen manier met elkaar verbindt. Tijdens deze workshop loop je met z'n tweeën op en vertelt elkaar bij verschillende leeftijden herinneringen. Ook is er ruimte voor toekomstfantasieën.

Aan het eind van de workshop blijkt ieder zijn of haar eigen levenslied of levensgedicht te hebben gecomponeerd. Bovendien heb je een familielid, vriend of collega op een nieuwe manier leren kennen.

Robertine Romeny is levensloopbegeleider. Zij volgde de opleiding tot biografiewerker aan het Instituut voor Biografiek in Driebergen.

Contact:

Robertine Romeny
Molenweg 2, 9961 PD Mensingeweer
06 – 27 23 23 57

www.robertineromeny.nl

print deze pagina...

© Antroposofie in Groningen 2010-2024