Psychologenpraktijk, Yvonne Hofman 

Praktijk voor inzichtgevende therapie en begeleiding bij persoonlijke groei.

Lichamelijke gezondheid, psychische gezondheid en spiritueel leven hangen samen en beïnvloeden elkaar. Ieder mens is een unieke combinatie van lichaam, ziel en geest met eigen mogelijkheden en beperkingen, met een eigen doel en wijze van zin geven aan het bestaan.
Het onderzoeken en bewust worden van je levensloop levert nieuw inzicht op. Het versterkt je vermogen je eigen weg te gaan en daarvoor verantwoordelijkheid te nemen.

Therapie is een mogelijkheid om problemen op te lossen en nieuwe stappen te zetten in je leven. Vertrekpunt zijn vragen zoals: waar komt de onvrede in mij vandaan? Waarom loop ik steeds tegen dezelfde problemen aan in mijn relatie met andere mensen? Wie ben ik eigenlijk? Wat kan ik? Wat wil ik?

Wat de overweging ook mag zijn, therapie is geschikt voor een ieder die bereid is om naar zichzelf te kijken en aan zichzelf te werken.

Yvonne Hofman
is BIG-geregistreerd gezondheidszorg- en eerstelijnspsycholoog en ingeschreven bij het Nederlands Instituut voor Psychologen (NIP).
Zij heeft zich, na een aantal jaren in de antroposofische jeugdzorg en de chronische psychiatrie gewerkt te hebben, sinds 2000 gericht op individuele- en groepstherapie voor volwassenen. In 2006 heeft zij de opleiding tot transpersoonlijk therapeut voltooid. Door persoonlijke levenservaring heeft ze zich in haar werk als psycholoog ontwikkeld tot een betrokken therapeut met als motto “je bent niet alleen!”

"Ik beschouw mezelf niet als een heel specifieke therapeut. In alle fasen van mijn leven heb ik verschillende werkervaring en opleidingen/cursussen gevolgd die mij hebben gevormd tot wie ik nu ben. Daarin hebben de antroposofie en de transpersoonlijke visie een belangrijke rol gespeeld.

Mijn grootste inspiratiebron is het persoonlijk contact met de mensen die ik dagelijks ontmoet. Ik vind het belangrijk om deze ervaring te delen, mijn persoonlijke visie uit te dragen en een steun voor anderen te kunnen zijn."

Contact

Psychologenpraktijk Yvonne Hofman
Stationstraat 14, Groningen
telefoon: 050-3123180
email:
website: www.yvonnehofman.nl

print deze pagina...

© Antroposofie in Groningen 2010-2024