Ledengroep 

Groningen

De antroposofische vereniging bestaat uit groepen. Deze groepen zijn zelfstandig. In een plaats waar leden zich verenigen kan een ledengroep ontstaan. Meestal wordt daar de centrale antroposofie besproken.

In Groningen komen we eenmaal per 14 dagen samen op dinsagavond om bezig te gaan met de antroposofie in welke vorm dan ook.

Dit vanuit een behoefte aan verbondenheid met elkaar, met de antroposofie en vanuit een gevoel van verantwoordelijkheid om de antroposofie ook in het noorden van het land meer te laten aarden, óók buiten de werkgebieden om.

Een vast onderdeel van wat we op dit moment met elkaar doen is het lezen en bespreken van de Michaelbrieven die onderdeel vormen van het boek "Kerngedachten van de antroposofie" van Rudolf Steiner (GA 26); in de Nederlandse vertaling. Deze brieven gaf Rudolf Steiner ons aan het eind van zijn leven. Zij kunnen ons in de huidige tijd tot steun zijn. Op 20 februari 2024 beginnen we hiermee en lezen dan de brief van 17 augustus 1924.

Sinds afgelopen Kerstmis wijden we vier keer per jaar een avond aan de Kosmische Imaginaties (GA 229) die bij de vier jaarfeesten horen; dit door meditatief lezen, in het Nederlands. Deze vier avonden staan ook open voor belangstellenden die geen lid zijn, en voor leden die alleen dán willen komen.

De data hiervoor zijn in 2024: 2 april, 25 juni, 24 september, 17 december.

Nieuwe leden zijn welkom!
Wij stellen het op prijs als u van tevoren uw komst even aankondigt, via mail of telefoon.

Data: tot de zomervakantie in de even weken; vanaf 10 september 2024 in de oneven weken.

Tijd: 19.30 - 21.30 uur

Lokatie: Lauwerstraat 3, 9725 HD Groningen

Contact:
06-23246718

print deze pagina...

© Antroposofie in Groningen 2010-2024