Mirjam van Kan, ritmische massage 

Eljaia Massagetherapie

Sinds februari 2013 geef ik ritmische massage behandelingen in Therapeuticum Lemminkaïnen.
Deze massage is ontwikkeld door Ita Wegman, en verder ontwikkeld door Margarethe Hauschka.
Ita Wegman (1876 West Java - 1943 Arlesheim), was een jonge Nederlandse masseuse en gymnastieklerares, die lid was van de theosofische vereniging. In Berlijn ontmoette ze Rudolf Steiner, die daar destijds voorzitter was van de theosofische vereniging (1902). Op zijn aanraden ging ze geneeskunde studeren. Later stond ze samen met Rudolf Steiner aan de basis van de anthroposofische geneeskunde.
Door haar kennis en doorgronden van het anthroposofisch mensbeeld, veranderde ze de grondslagen van de massage. Zij had een groep jonge mensen om haar heen, waaronder de arts Margarethe Stavenhagen, later Hauschka. Rudolf Hauschka stichtte de WALA geneesmiddelenfabriek in Bad Boll ten zuiden van Stuttgart. Er is nog steeds een prachtige kruidentuin. De fabrieken zijn uitgebreid in de loop der jaren met een sterke cosmeticapoot. Er staan nog tientallen jaren oude oertincturen, die gemaakt zijn op basis van tijd / temperatuurritmes en lemniscaatbewegingen. Op de website van de WALA kunt u zich inschrijven voor een nieuwsbrief en een film en verdere informatie vinden.
In 1962 ontstond de Margarethe Hauschka Schule, voor kunstzinnige therapie en een verbreding van de fysiotherapie door ritmische massage, inwrijvingen en en bewegingsbaden.

Op deze school heb ik een opleiding ritmische massage (2008-2009) gevolgd.
Voor afspraken kunt u zich door laten verwijzen door de artsen op het Therapeuticum. U kunt mij ook direct bellen: 06 18992610

U bent welkom om deze massage eens te proberen.Het kan aanvoelen als een warm bad; diepe ontspanning geven. Een half uur een lichte massage op de huid, met een speciaal uitgezochte olie van de Wala, of een andere olie op natuurlijke basis. Lemniscaten, cirkels, punten en lijnen, wisselen elkaar af, en tenslotte kunt u een half uur narusten, ingebakerd en toegestopt. Alles bij elkaar moet u rekenen op 5 kwartier.

Bent u doorverwezen door een arts dan behoort de ritmische massage tot de aanvullende therapieën. Meestal worden 7 tot 12 behandelingen afgesproken, om in proces te raken wat het zelfgenezend vermogen van het lichaam aanspreekt. Een eventueel verstoorde balans kan hervonden worden.

Mirjam van Kan
06 18992610

www.eljaia-massagetherapie.nl

Praktijk voor massagetherapie
Therapeuticum Lemminkaïnen
Noorderhaven 32
9712VK Groningen
050 3124052

print deze pagina...

© Antroposofie in Groningen 2010-2024