Dankzijvoeding 

praktijk voor natuurvoeding, voedingscoaching en dieetadvisering

TessaTessa Bonnema-Idema, diëtist werkzaam vanuit de antroposofie

Mijn hele leven verdiep ik me al in voeding. Wat ik vooral interessant vind zijn de relaties tussen voeding, gezondheid en de natuur. Hoe kun je je lichaam zo goed mogelijk voeden in samenhang met de natuur. Het respect voor het leven, voor de natuur en weten dat alles met elkaar verbonden is, zijn voor mij belangrijke waarden.

Ik kijk graag naar voeding op diverse niveaus. Zo vind ik het belangrijk om mijn lichaam goed te voeden, maar ik vind het net zo belangrijk om me bewust te zijn dat ook mijn geest en mijn ziel goede voeding nodig heeft. Een gezonde balans tussen lichaam en geest is in mijn ogen essentieel voor een goede gezondheid. Pure natuurlijke voeding ondersteunt het zelfgenezend vermogen van ons lichaam. Hierdoor kan ieder mens actief bijdragen aan zijn eigen gezondheid, zijn weerstand versterken en tevens goed zorgen voor onze aarde.

Alles wat op onze aarde leeft, heeft voeding nodig. De mens is deel van deze op aarde levende natuur. Door voeding worden we ook mens op aarde. Voeding om te groeien, gezond te blijven, weerstand op te bouwen, om van te genieten, om smaken te ervaren en vitaliteit te verkrijgen. Net als in de natuur processen in een vast ritme plaatsvinden, zo vinden er ook allerlei ritmische processen in de mens plaats. Door je bewust te worden van deze processen, het ritme van je lichaam te volgen, zorgen voor de juiste voeding en een evenwicht te vinden tussen inspanning en ontspanning, werk je actief aan je eigen gezondheid en weerstand.

Op dit moment werk ik o.a. in OlmenEs, een antroposofische woonwerkgemeenschap in Appelscha. Ik geef voedings- en dieetadviezen aan de bewoners en aan de medewerkers.

De Antroposofie is voor mij een verrijking en verruiming van mijn kijk op voeding en zeker ook op mijn leven.
In juni 2013 heb ik de basismodule antroposofische geneeskunde (aan de Academie Antroposofische Geneeskunde in Zeist) afgerond. Vanaf 2010 volg ik scholingen en nascholingsdagen georganiseerd door de NVDA.

Contactgegevens:
Tessa Bonnema-Idema, diëtist
06 10127719

dankzijvoeding.nl

Praktijkadressen (op afspraak):
• OlmenEs
Beatrixoord 1
8426 GM Appelscha

• Dorphuis Et Lechien
Zuideinde 26a
Fochteloo

print deze pagina...

© Antroposofie in Groningen 2010-2024