Werbeckzang 

Groningen

De aanpak van de Zweedse zangeres Valborg Werbeck-Svärdström (1880-1972) is uitgangspunt voor ons koor. Zij beleefde dat de gangbare stemvorming van buitenaf - waar zij door gevormd was - haar stem vroegtijdig deed verharden. Ze gaf haar succesvolle operacarrière een wending en wijdde haar leven aan het uitwerken van een andere aanpak.

In samenspraak met en gecoached door Rudolf Steiner kwam ze tot de 'School van de Stemonthulling'. Volgens haar waarnemingen is ieders stem uniek en in wezen volmaakt, maar kan worden gehinderd door een onjuist ideaalbeeld of door belemmeringen. Haar uitgangspunt was dat iedereen met positieve resultaten van binnenuit aan de stem kan werken.

De door Werbeck opgerichte zangschool is ook in Nederland actief.

In Groningen is er een oefengroep in de late middag en een koor in de vroege avond. Met het koor gaan we vanaf 3 september 2019 aan het vijfde seizoen beginnen met de Missa Hungarica van Emöke Tavassy en aan een door Kodaly bewerkt kerstlied. Het verdere programma wordt later gekozen en hangt af van de beschikbare stemmen.

Ons koor kan voor alle stemmen nieuwe zangers opnemen maar vooral tenoren. Iedereen die eens wil kennismaken met de manier van werken aan klank, dynamiek en woord-behandeling is welkom!

Inlichtingen over oefengroep en koor bij Renee Smits
050 534 0 353

Zie ook:
Valborgkoor: www.valborgkoor.nl
Valborg Ensemble: www.valborgensemble.nl

print deze pagina...

© Antroposofie in Groningen 2010-2024